Waar vind ik moderne kunst? Abstract schilderij van bloemen

Er is zoveel kunst om uit te kiezen…waar vind ik mijn droom schilderij?

Heel vaak krijg ik de vraag: waar vind ik moderne kunst? en hoe kan ik de juiste keuzes maken? Logisch, er is veel te vinden op internet en je wilt immers niet in een hooiberg moeten zoeken naar dat ene fantastische schilderij! Dat begrijp ik goed want je tijd is schaars en hoe weet je nu wat past bij jou en in jouw interieur?

Je wilt immers graag de juiste kunst kiezen voor je woonkamer of slaapkamer, zonder dat je een keuze maakt waar je later spijt van krijgt.

In 3 stappen en met 5 tips de juiste keuze maken? Het kan en dat laat ik je hier zien. Het kost even tijd om je hierin te verdiepen…maar dan heb je ook wat en maak je geen missers meer!

Grassen schilderij in roze kleurtinten. Ingelijst in houten witte baklijst

Waar te beginnen met het vinden van jouw droom kunst? in 3 stappen de juiste keuzes maken:

Het is belangrijk om je van te voren eerst wat vragen te stellen:

Wat spreekt mij aan? Waar moet een schilderij komen te hangen? Welke sfeer moet het uitstralen en hoe groot moet het schilderij zijn? Allemaal vragen waar je zomaar de weg van zou kwijtraken… maar wees gerust het gaat je vast lukken met deze 3 stappen en 5 tips!

Stap 1 : Weten waar het schilderij moet komen aan de wand.

Want als je weet hoe veel ruimte je hebt voor een kunstwerk dan weet je ook welk schilderij gaat passen in jouw interieur. Je wilt voorkomen dat je een te klein of te groot schilderij aankoopt om er vervolgens achter te komen dat het niet past!

Stel je hebt een muur van 2,5 meter hoogte x 4,5 meter breed en je hangt daar een klein schilderij van 21×30 cm…dan valt het in ‘het niet’. Eveneens wanneer je een wand hebt van 2,5m hoogte x 2 meter breedte, kan je daar geen te groot schilderij ophangen. Dat zou de ruimte een benauwd gevoel geven.

Hoe weet je welk formaat schilderij je moet hebben?

Hou ongeveer de 2/3 regel aan. Zorg dat je rondom ongeveer 30-50 cm vrije ruimte overhoudt.

Als je het formaat weet van je schilderij kun je al gerichter zoeken.

Stap 2. Welke kunst spreekt je aan?

Kijk wat je mooi vindt qua kleuren? design, sfeer of thema? Kies je voor abstract of juist voor figuratief? Van welk kleuren palet wordt je blij en spreekt vb. natuur kunst, kunsttekeningen, landschapskunst of juist portretkunst je aan? Allemaal vragen die belangrijk zijn bij je keuze voor een schilderij en die je mee kan nemen in de volgende stap…

Maak het jezelf gemakkelijk en creëer je eigen kunst moodboard!

Daarvoor kun je heel goed op Pinterest terecht. Dit is een fantastische bron om jouw persoonlijke kunst te ontdekken en te zien wat je aanspreekt! ArtworkByMadelon is ook op Pinterest vinden.

Stap 3. Waar vind ik moderne en mooie kunst voor aan de muur? 5 tips voor je:

Tip 1. Bezoek kunstroutes, elke mooie plaats of stad heeft bijna wel een kunstroute. Kijk voor jouw kunstroutes bij jouw in de buurt op internet.

Tip 2. Internet is natuurlijk ook een grote bron van informatie. Via google kun je trefwoorden in typen zoals ‘Abstracte schilderijen’ of ‘moderne kunst’ en kijk waar je dan bij uitkomt. Misschien wordt je wel verrast 🙂

Stap 3. Bezoek eens een kunstgalerie of kunstmarkt in jouw woonplaats of juist daarbuiten, zoals https://kunstmarktbergen.nl/ of de https://www.grietmarkt.nl/ in Amerongen. Daar staan vaak fantastische kunstenaars met betaalbare kunst.

Stap 4. Volg op de socials een kunstuitleen of galerie of vindt je favoriete kunstenaar via Instagram of Etsy. ArworkByMadelon is ook te vinden op de socials.

Stap 5. Lees kunstblogs en bekijk kunst platformen zoals https://www.catawiki.com/nl en kunstveilingen. Daar is ook een ruime keuze aan moderne kunst.

Waar vind ik moderne kunst? Kunst aan je slaapkamer muur. Klaprozen schilderij

Maak van je saaie slaapkamer een droomkamer met zachte abstracte dromerige natuur kunst!

‘Kunst moet je raken en mag je ‘vlinders’ geven!

Ik hoop je hiermee een heel eind op weg geholpen te hebben. Mocht je vragen hebben reageer dan hier onder het blog, ik beantwoord graag je vragen. En bezoek ook eens mijn website voor nog meer inspiratie en prachtige kunstwerken: https://artwork-by-madelon.nl/

###

Geef een reactie