Cadeautjes verpakking en cadeautips

Botanische kerst inpaktips & inspiratie voor je cadeautjes!

Het is alweer bijna kerst en misschien heb jij al je kerstcadeautjes al in huis? Meestal koop ik altijd wel wat moois voor vrienden en familie! Des te leuker als het prachtig verpakt is, toch? En hoe maak je nu een waar geschenk van je cadeau? Mooi en sfeervol botanisch ingepakt!

Allereerst is er ontzettend veel moois te vinden in de natuur! Kijk maar eens om je heen…dan zie je de prachtigste bloemen, takjes, bessentakjes, en pluimen, zelfs in de winter.

Maar ik bewaar ook vaak gedroogde bloemen zoals hortensia’s voor een krans of pluk in de zomer van alles en zet dat te ‘drogen’ in een vaas. Zodat ik dit later kan gebruiken om mijn cadeautjes of bestellingen mooi mee te verpakken!

Welke bloemen en takjes kun je nu het beste gebruiken?

Eucalyptus, bessentak, (gespoten) varen, grassen, gedroogde bloemen, hedera, katjes-takken of zelfs de ingedroogde hortensia uit de tuin! Ook zijn (gedroogde) bloemen van de bloemist natuurlijk altijd een goed idee! Knip ze wat korter af en steek ze onder het lint of sisal touw waarmee je ze kunt vastbinden.

Hoe krijg je nu die botanische serene look!

Je kunt kiezen voor bv. naturel inpakpapier of een pakpapier met bloemen. Ook zijn linnen zakjes prachtig! Deze kun je zelf naaien of kopen. Zo heb je je eigen mooie duurzame verpakking!

Wanneer je je verpakking in de zelfde kleur tinten als je bloem of takje kiest….geeft dit een rustige sfeer. Kies ook voor een kleur lint dat past bij de kleur van je verpakking. Bv. als je voor groen kiest, dan kun je er een mooi eucalyptus takje bij doen met sisal lint Inpak Sisallint 3 meter.. Eenvoudig en puur!

Acryl schilderij op papier. Bloesem abstract

Een persoonlijke note maakt het helemaal af!

Wat is leuker om er iets speciaals voor deze persoon aan toe te voegen! Een kaartje met daarop lieve woorden voor jouw dierbaren! Daarvoor kun je cadeau label of tags gebruiken, of een ansichtkaart. Er zijn prachtige botanische ansichtkaarten te koop en zelf ontwerp ik regelmatig nieuwe mooie botanische Kaarten A6 !

Daarnaast staan kleine labels ook heel gezellig, deze kun je met sisal lint of smal lint aan het cadeau vastmaken. Inpakken mag gewoon een feestje zijn en daarom heb ik zelf ook een collectie ontworpen die past bij mijn botanische kunst. Zodat je pakje echt een feest wordt om het te geven aan die geliefde persoon!

Deze blog heb ik geschreven zodat je fijne inpak inspiratie hebt voor het inpakken van jouw cadeautjes! Maak er een mooie kerst van en ik ben benieuwd wat je van deze blog vond en hoe jij je geschenk (botanisch) mooi ingepakt hebt?

##

Reacties

Geef een reactie