Samenwerking: Interieur Atelier X Artwork by Madelon. Kunst aan de muur

Wat gebeurt er als twee creatievelingen hun krachten bundelen en een samenwerking aangaan? Daar waren wij, Adrie-Anne en Madelon ook erg benieuwd naar! We spraken af om elkaar eens te bellen om hierover te brainstormen. Het werd een videogesprek van ruim een uur waarin we elkaar beter leerden kennen, ideeën deelden en ervaringen uitwisselden.

Helemaal enthousiast sloten we ons eerste kennismaking gesprek af. Inmiddels heb ik gezien wat een creatieve & gedreven persoonlijheid Adrie-Anne is! Ze creëert samen met jou het interieur wat je past als een jas, waar je tot rust komt en oplaadt!

Je bent een creatief ondernemer, wat doe je precies?

Adrie-Anne: “Met heel veel passie en plezier ontwerp ik interieurs en begeleid ik klanten in het creëren van een persoonlijk interieur waarin zij zich thuis voelen.”

Madelon: “Ik maak voornamelijk botanische kunst voor aan de muur. Aquarellen en Acryl/olie schilderijen. Daarnaast creëer ik ook DIY-boxen, maak ik werk op maat en geef ik workshops. Ook sta ik geregeld op een creatief event of ambachtelijke markt.. In November sta ik ook op creative life.”

Ben je altijd al creatief bezig geweest?

Adrie-Anne: “Mijn moeder zegt weleens dat ik als kind al neuriënd bezig was met knutselen, verven of handwerken. Ik mocht zelfs weleens mee met mijn vader naar kantoor, ik kon me makkelijk een dag vermaken met mijn grote rode knutselkoffer bij me.”

Madelon: “Niet direct, pas toen ik twaalf was ontdekte ik dat ik heel creatief was en best goed kon tekenen. Verder veranderde ik mijn kamer regelmatig en had ik m’n eigen fietsenbedrijfje. Na mijn opleiding ben ik begonnen als etaleuse en later nog een decoratie bedrijf gehad.”

Waar bevindt jouw atelier?

Adrie-Anne: “Aan de overkant van het straatje, tegenover het huis waar we wonen staat het Atelier. Nu is het nog een rommelschuur maar de verbouwing gaat binnenkort van start. Het is echt een droom die uitkomt, een eigen werkplek waar ik vrijuit kan ontwerpen, bedenken en uitvoeren. De eerste schetsen en visualisaties zijn gemaakt, heerlijk om mijn eigen creative space te ontwerpen. Het grote raam biedt uitzicht over de wei en laat een bak met licht binnen. Voor het grote raam komt mijn bureau te staan, hier kan ik aan ontwerpen, tekenen en mijn klanten ontvangen. Ook komt er een werkbank in te staan waarop ik kan experimenteren met materialen en zelf producten kan ontwikkelen.

Madelon: “Mijn atelier heb ik sinds kort in Amersfoort. Ik werkte eerst 2 jaar vanuit huis. Het is een heerlijke grote maar toch geborgen ruimte waar ik me echt ‘vrij’ voel! Met allemaal kunst aan de muur en meubels om me heen die me inspireren en waar ik blij van wordt. Deze ruimte heb ik echt naar mijn eigen behoeften ingericht. Warm, gastvrij, sereen en met zachte kleuren ‘aangekleed’. Echt een warme omhelzing!”

Heb je tips bij het inrichten van een creative space?

Adrie-Anne: “Zorg dat het opgeruimd kan zijn (en blijven) door genoeg opbergruimte te creëren. Tijdens het proces is het goed en soms nodig dat het messy wordt om het vervolgens weer te kunnen ordenen. Ook moet een werkplek voldoende inspireren door kleur- vorm- en materiaalgebruik.”

Madelon: “Mocht je ook een eigen atelier of studieruimte willen inrichten, maak dan eerst een moodboard met wat je aanspreekt. Waar wordt je blij van? Wat zijn je dromen? Van welke kleuren gaat je hart sneller kloppen en wat geeft je energie? Afgestemd op jouw behoeften is een belangrijke leidraad. Dit is namelijk een ruimte waar je creativiteit de ‘ruimte’ mag krijgen. De sfeer is daarbij zo belangrijk, om datgene uit je handen te laten voort komen wat in je hoofd zit!”

Hoe vaak ben je in deze creative space te vinden?

Adrie-Anne: “Als het af is denk ik dat ik daar heel vaak te vinden zal zijn. Soms ook gewoon om te genieten van het mooie uitzicht. Wat ik fijn vind aan de ruimte is dat het los staat van ons huis zodat ik helemaal op kan gaan in het creatieve proces tijdens het ontwerpen.”

Madelon: “Veel dagen, gewoon omdat het heerlijk is en ik er alle ruimte heb om dingen te creëren. En waar ik al m’n kunst aan de muur bij me heb ;)”

Met welke materialen werk je het liefst?

Adrie-Anne: “Ik hou erg van natuurlijke materialen zoals klei, hout en geweven stoffen.”

Madelon: “De materialen waar ik het liefste mee werk zijn voor het aquarel schilderen, cold press paper met een klein reliëf, watercolor van l’aquarelle en een goed penseel van marterhaar. Voor mijn werk op canvas doeken, gebruik ik het liefste een acryl kattentong penseel en een fijn kleiner acryl penseel vaak van Da Vinci.

Tip: werk zoveel mogelijk met kwalitatief goed materiaal dat maakt een wereld van verschil in je werk!”

Wat zijn je favoriete kleuren?

Adrie-Anne: “Ik hou erg van warme kleuren zoals terracotta en bruin maar ook van fris blauw, zacht lila en fel geel.”

Madelon: “Mijn favoriete kleuren zijn warme kleurtinten. Ik hou van zacht, warm en naturel. Bv. Burnt umber, sienna en sepia. (deze zijn zowel in acryl als in watercolor te vinden.)”

Madelon maakte dit prachtige kunstwerk speciaal voor Adrie-Anne

Madelon: “Deze abstracte aquarellen klaprozen heb ik ontworpen in samenwerking met Adrie-Anne van Interieur Atelier. Allereerst wilde ik natuurlijk graag weten wat ze ongeveer voor ogen had. Ze wilde één van haar lieveling bloemen geschilderd hebben in de kleuren die ze ook in huis heeft en dat werd de klaproos.

Aan de hand van het kleurenpalet wat Adrie-Anne mij toestuurde heb ik een ontwerp gemaakt voor haar. Het moest een kunstwerk aan de muur worden in een zachte, nonchalante toets en met heldere kleuren!”

“Het eindresultaat is een (deels) abstracte voorstelling van de klaproos geworden, in frisse kleuren van warm aarde rood en een lichte terra. Het was een feestje om dit ontwerp op maat voor haar te maken!”

Adrie-Anne ging meteen aan de slag met de styling

“Ik was zo verrast door de prachtige klaproos die Madelon speciaal voor mij schilderde. Er waren meerdere plekjes in huis waar dit kunstwerk tot zijn recht zou komen. Ik probeerde de verschillende settings uit en deed de styling er omheen. Hiermee wil ik je graag inspireren. Wil je graag zelf leren hoe je woonaccessoires kunt stylen? Lees dan gauw verder, ik geef je vijf belangrijke tips die je hierbij gaan helpen!”


5 Stylingtips

Tip 1: Beken kleur

Om te beginnen is het belangrijk dat je een kleurenpalet samenstelt. Dit geeft houvast en maakt het makkelijker om keuzes te maken bij de styling. Natuurlijk is er ruimte om te spelen met het kleurenpalet als de basis maar staat. Dit zorgt er namelijk voor dat er eenheid ontstaat. 

Tip 2: Mix&match

Om een interieur spannend te houden is het goed om verschillende vormen, kleuren en texturen te combineren. Zet tegenover vierkant eens rond, warme materialen tegenover stoere materialen en voeg met accessoires kleur toe. Naast het creëren van contrast is het ook belangrijk om eenheid in het geheel te brengen. Zoek dus accessoires bij elkaar die naast variatie ook overeenkomsten hebben.

Tip 3: Toon lef

Lekker veel accessoires gebruiken zonder dat het rommelig oogt? Clusteren is het codewoord. Door accessoires met dezelfde kleur of vorm te groeperen creëer je rust. Zo kun je lekker uitpakken met je styling en toch een rustige uitstraling houden. Gebruik je liever niet te veel accessoires, kies dan voor grotere items. Door een eyecatcher of statement piece maak je een rustig interieur spannend. Neem hierin de afmetingen van de ruimte mee. Heeft het bijvoorbeeld een hoog plafond, werk dan de hoogte in.

Tip 4: De regel van drie

Blijf weg van setjes van twee, dit zorgt er namelijk voor dat het statisch wordt. En dat wil je niet! Gebruik oneven aantallen als het gaat om dezelfde items. Voor een speels effect varieer je zoveel mogelijk met verschillende groten, hier gebruik ik bijvoorbeeld verschillende formaten kunstwerkjes.

Tip 5: Schuiven maar

Als je eenmaal aan de slag bent gegaan is niks zo leuk (vind ik dan) als het schuiven, veranderen en verfijnen van de styling. Dat ene hoekje mist misschien net wat kleur en ergens anders in de ruimte staat het te vol. Dan komt de fase van finetunen tot je er helemaal tevreden mee bent.

Madelon; “Wil je een warm en persoonlijk interieur? Kijk eerst wat je nodig hebt en waar je iets wilt toevoegen. Welk kleurenpalet heb of wil je in huis? Kies één of twee kleurtinten die de boventoon voeren en laat dit terugkomen in je accessoires en kunst. Mensen vergeten vaak dat kunst zo’n essentieel onderdeel is van een persoonlijk interieur.

Kies voor een artwall of een groot (op maat gemaakt) kunstwerk als eyecatcher in je huis. Dit maakt van je huis ook echt je thuis en laat je muren en jezelf stralen. En bovenal mix en match woonaccesoires en kunst lekker met elkaar. Gebruik woonitems die je al hebt en schaf misschien iets nieuws aan wat je hart echt raakt! 

Succes bij het creëren van je persoonlijke interieur! Mocht je advies kunnen gebruiken, stuur Adrie-Anne vrijblijvend een berichtje

En ben je op zoek naar kunst & reproducties? Neem dan een kijkje in de webshop van Madelon: https://artwork-by-madelon.nl/

Liefs, Madelon en Adrie-Anne

Foto’s & Styling: Adrie-Anne van https://www.interieur-atelier.nl/

######

Geef een reactie