makkelijk aquarel landschap schilderen cursus

Schilder je eigen abstracte landschap met plezier!

Zin om je eigen werk te gaan creëren in deze cursus? Om zelfverzekerd losse abstracte waterverf landschappen op een speelse en intuïtieve manier te gaan schilderen?


Ontdek de basisprincipes van aquarel en gebruik ze om eenvoudige en moeiteloze landschappen te maken die een genot zijn om te creëren! Ik leer je met de juiste tools en technieken om los te komen van een stukje perfectionisme en om dit te vertalen naar prachtige eigen landschappen!

Vanaf september start deze cursus aquarel abstract landschap schilderen weer. Sta je ingeschreven voor de mail-lijst dan ontvang je dinsdag 4 juni jouw eerdere toegang! (De cursus voor februari/maart zit vol.)

NIEUW: In mei gaat de cursus Intuïtief abstract avontuur van start. Een cursus waarin we met voornamelijk acrylverf composities gaan uitdiepen en vanuit het innerlijk gevoel gaan schilderen. (VOL)

cursus abstract landschap schilderen aquarel

Ga op avontuur en creëer je eigen droomwereld met waterverf

cursus abstract landschap schilderen

Deze cursus is geschikt voor jou..

 • Als je weinig tot geen ervaring hebt met aquarellen van landschappen
 • Je hebt al eerder waterverf geprobeerd, maar je voelt je een beetje overweldigd door het proces. De faalangst is reëel en je krijgt nooit helemaal de resultaten waarop je hoopte
 • Je bent een artiest die behoefte heeft aan diepere inspiratie en een nieuw perspectief in je praktijk
 • Wanneer je van je creativiteit echt prioriteit wilt maken!

Waar te beginnen?

Het kan best frustrerend zijn om niet te weten waar je moet beginnen? Welk papier heb je nodig, welke kwasten of penselen? En hoe werkt dat met lagen en structuren?

Zelf als je zoals ik, al langer schildert loop je af en toe vast. Waterverf is moeilijk te beheersen en fouten zijn lastig te herstellen en soms komt er heel wat anders uit je handen dan je had gewild 😉

Je wilt graag ontspannen schilderen en er plezier aan beleven maar hoe? Ook ik heb deze fases doorgemaakt en loop er nog af en toe tegen aan.

Ik heb moeten leren ‘loslaten’ en anders leren denken, zodat de waterverf voor mij gaat werken. Er zijn gelukkig vele manieren om een mindset te creëren waarin je relaxed en beheerst met het medium aquarel kunt omgaan.

makkelijk abstract landschap schilderen workshop cursus

In deze cursus abstract landschap schilderen…

Ga je niet alleen heel veel over aquareltechnieken ontdekken maar geef ik je daarnaast ook super veel tips & tricks en leer je ook de exacte tools en vaardigheden die ik gebruik en de mentaliteitsveranderingen die nodig zijn om te voorkomen dat je vastloopt in perfectionisme.

Ik begeleid je stap voor stap en omdat het kleine groepjes zijn krijg je maximale aandacht. En er voldoende tijd is om me van alles te vragen!

Mijn doel is om jou als artiest die in ons allemaal schuilt, aan te moedigen en om gedurfd te gaan schilderen vanuit intuïtie!


Review:

Fijne, opbouwende tijd voor mijzelf die me nieuwe tools heeft gegeven om om te gaan met waterverf.

Wat ik heel fijn vond aan de cursus was de goede uitleg, voldoende begeleiding, de opbouw, de voorbeelden en toch mogelijkheid voor “eigen hand”

Daarnaast de tijdsduur, de rust en de prachtige ruimte!

– Sandra –

Hoe ziet deze cursus eruit?

Wat ontvang je in deze cursus?

 • Alle materialen zijn inbegrepen: A4 / A3 / A2 Aquarel papier 
 • Penselen en kwasten in verschillende soorten en maten, potten water/ teken materiaal / voorbeeld materiaal / tape
 • Deskundige ondersteuning
 • Lijst met materialen, tips & tricks
 • Schriftje om alles in te noteren
 • Koffie/thee en lekkers
 • En heel veel gezelligheid!

Stel je voor dat je dit zou kunnen:

Ben je er klaar voor om gedurfd aan het aquarellen te gaan?

Ik neem je mee in het hele proces van oefenen, ontdekken en leren zodat jij ontspannen en geïnspireerd je eigen abstracten kan creëren!

Er zijn enkel maar 5 plekken, maar mocht je nu nog niet weten of je mee wilt/kan doen?

Meld je dan aan via het Contact formulier voor de wachtlijst. Je wordt dan als eerste op de hoogte gehouden van de volgende cursus. Let op! Deze cursus wordt maar 2 keer in het jaar gegeven.

Super leuk als ik je mag verwelkomen in het atelier en we samen prachtig werk gaan maken!

Zin om een losse workshop te volgen of thuis op je gemak aan het schilderen gaan? Ontdek hier de andere mogelijkheden!